Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Ρεπορτάζ από την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης




Στις 26 Μαρτίου 2007 στο πολυδύναμο κέντρο νεότητας του Δήμου Νεάπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης πολιτών Νεάπολης με τη συμμετοχή πλέον των 150 πολιτών.

Παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης και ακολούθησε η ανάλυσή της από τον Μιχάλη Τσίρλη, έγιναν τοποθετήσεις και χαιρετισμοί από τους παρευρισκόμενους.

Ειπώθηκαν μεταξύ των άλλων:

«…Ο Λαός, δυστυχώς, ως πολιτική οντότητα, ταυτίζεται με το εκλογικό σώμα. Έτσι ο Πολίτης παραμένει ιδιώτης, με μόνη εξαίρεση τη στιγμή που πλησιάζει την κάλπη και μέχρι να απομακρυνθεί από αυτήν» … (Τσίρλης Μιχάλης)

«…. Υπάρχει ανάγκη συμμετοχής όλων των πολιτών στα κοινά και επειδή αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα οι Δήμοι της περιοχής επιβάλλεται η συνεργασία όλων των τοπικών κινήσεων…» (Αβραμίδης Σάκης εκπρόσωπος της κίνησης των Αμπελοκήπων)

«… Καμία σχέση με παραταξιακές λογικές ή σκοπιμότητες εκλογικού προσανατολισμού. Η κίνηση Φιλύρου αποσκοπεί στην αφύπνιση και ενεργοποίηση των πολιτών….» (Παπαδημητρίου Γιώργος – Πρόεδρος κίνησης επικοινωνίας πολιτών Φιλύρου)

«….Χρειάζεται πολυμορφία και συμμετοχική διαδικασία απαραίτητα συστατικά για την ενεργοποίηση των πολιτών…» (Κοπράς Αλέξανδρος)

«….Ανοιχτή και ελεύθερη δομή, αξιοποίηση νέων μορφών επικοινωνίας με μπροστάρηδες τους νέους Ανθρώπους….» (Γεωργιάδης Χρήστος)

«…Αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της τοπικής κοινωνίας, ευρύτερο πεδίο δράσης σε ζητήματα τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος….» (Χατζησάββας Γρηγόρης)

«… Δεν είμαι μέσα αλλά στέκομε δίπλα στην κίνηση που δημιουργείται….» Ανέφερε ο Γιάννης Κοτσαηλίδης από την Αγωνιστική Έκφραση Νεαπολιτών

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γάννης Λεμπετλής πρώην Αντινομάρχης. Επίσης παρευρέθηκαν η κ. Βασιλάκη Μαρία Νομαρχιακή Σύμβουλος, ο τέως Δήμαρχος Πολίχνης Παπαδόπουλος Θεόδωρος και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι το φωτορεπορτάζ αδικεί την πραγματικότητα μη αναφέροντας την παρουσία του Κυρίου Παντελή Δημητριάδη!!!